De beste 3 systemen om een webshop te bouwen

De beste 3 systemen om een webshop te bouwen

Wie over wil stappen op een nieuw e-commerce systeem of wie zelf voor het eerst een eigen webshop wil bouwen staat voor een cruciale keuze. Welk systeem is het beste om zelf een webshop te bouwen? Kan ik überhaupt zelf een webshop bouwen en welk systeem past dan het beste bij mij?

Welk e-commerce systeem het beste bij jou past ligt echter geheel aan je situatie.

In welke branche zit je? Wat voor producten verkoop, wat is je doelgroep en wat is een goede strategie hiervoor? Dit zijn slechts enkele van de vragen die je jezelf moet stellen als je een webshop wil bouwen.

De beste webshop systemen

Als we het hebben over de meest gebruikte webshop systemen dan komen we namen tegen zoals Woocommerce en Shopify bijvoorbeeld. Deze vind je ook in onze top 3 van de beste systemen.

Een minder bekende naam misschien is Shopware. Deze is voornamelijk in Duitsland enorm populair maar we komen deze naam in Nederland ook steeds vaker tegen. Daarom hebben we ook dit systeem meegenomen in deze top 3 van de beste webshop systemen om je op weg te helpen met je keuze.

Top 3 beste webshop systemen

Als eerste in ons rijtje staat Shopify.

Deze cloud based SaaS zien we steeds vaker in Nederland voorbij komen (SaaS = Software as a system). Om gebruik te maken van dit e-commerce systeem betaal je maandelijks een bepaald bedrag. Dit systeem staat vooral bekend om de vele servicemogelijkheden.
Shopify is een Closed Source system.

Als 2e in onze top 3; Woocommerce.

Waarschijnlijk ben je wel bekend met WordPress. Woocommerce kun je zien als een uitbreiding hierop en is dus een plugin voor WordPress. Net als WordPress is ook deze aanvulling erg gebruiksvriendelijk en wordt over de hele wereld gebruikt door middelgrote tot kleine handelaren.
Installeren gaat erg makkelijk en ook de toepassingen spreken redelijk voor zich.
Woocommerce is een Open Source system.

 De 3e en laatste is Shopware.

Op het moment van schrijven is dit de marktleider op het gebied van software in Duitsland. Dit systeem is zowel geschikt voor de kleinere ondernemer als de grote bedrijven.
Shopware is een Open Source system.

Kan ik zelf een webshop bouwen?

Dit is waarschijnlijk de vraag die de meeste beginnende internet ondernemers bezighoudt. Waar er vroeger nog behoorlijk wat kennis of geld voor nodig was om een webshop te kunnen realiseren, is dit vandaag de dag helemaal anders.

Toen het internet begon te groeien, groeide het aantal software mogelijkheden eigenlijk net zo hard mee. Hierom kunnen we nu dan ook eigenlijk nagenoeg alles zelf doen op het gebied van software. De meeste zijn erg gebruiksvriendelijk en heb je geen enkele technische kennis voor nodig.

Vaak betaal je maandelijks een bepaald bedrag om gebruik te maken van het systeem. Je hebt dus geen extra mensen nodig om een webshop voor je te bouwen. Zo kun je de kosten laag houden en dit geld weer voor iets anders gebruiken. Misschien een leuke advertentie voor de nieuwe webshop?!