SEO marketing, hoe werkt dat?

SEO marketing, hoe werkt dat?

SEO marketing, het is iets waar je bijna niet zonder kan als je een bedrijf of website hebt. SEO staat voor Search Engine Optimization. Vertaald in het Nederlands is dat Zoekmachine optimalisatie. Bij SEO marketing wordt je online vindbaarheid vergroot. Dat klinkt natuurlijk makkelijker dan dat het is. Maar hoe werkt dat dan precies als je je online vindbaarheid wil gaan vergroten met SEO marketing? 

Wat houdt SEO marketing precies in? 

SEO marketing is dus zoekmachine optimalisatie. Klinkt leuk, maar wat wordt er dan allemaal mee bedoeld? Eigenlijk betekent het niets meer of minder dan het optimaliseren van websites. Bij het optimaliseren is het uiteindelijke doel dat ze hoger komen te staan in de zoekresultaten van de zoekmachines op het internet. 

Waarom is SEO marketing eigenlijk belangrijk? 

Dagelijks zijn er mensen aan het zoeken op het internet naar relevante informatie. Over het algemeen gebeurt dat met behulp van de zoekmachines. Als je meer bezoekers naar je website toe wil trekken, dan is het belangrijk dat je wel te vinden bent voor die mensen. 

Dit kun je alleen maar voor elkaar krijgen als je in de zoekmachines hoog naar voren komt. Dit is het geval wanneer mensen gaan zoeken naar bepaalde sleutelwoorden die gerelateerd zijn aan jouw product of dienst. Hoe meer deze aan jouw website gekoppeld zijn hoe makkelijker jij te vinden bent. 

Hoe gaat SEO marketing dan precies in zijn werk? 

Eigenlijk weet niemand precies hoe SEO marketing precies zou werken. Er zijn heel veel verschillende factoren en parameters die meespelen bij SEO marketing. Een groot deel daarvan zijn beïnvloedbaar, maar anderen weer niet. 

Daarom is het belangrijk dat je dingen blijft proberen en dat je steeds meer relevante zoekwoorden gaat gebruiken om die aan je website te koppelen. Maar hoe krijg je dat dan precies voor elkaar? 

De kracht van content

De content is de informatie die jij op je website hebt gepubliceerd. In deze content kunnen mensen informatie vinden waar ze naar op zoek zijn. Daarom is het belangrijk dat de content op je website altijd relevant is en dat de gerelateerde zoekwoorden er veelvuldig in voor komen. 

Maak gebruik van linkbuilding

Een van de belangrijkste onderdelen van SEO marketing is het gebruik maken van linkbuilding. Vanuit de oorsprong ziet een zoekmachine alle websites als gelijken. Ze kunnen maar lastig zien welke websites belangrijker zouden zijn als de ander.

Linkbuilding is dan een manier om beter en hoger naar voren te komen in de zoekresultaten. In de zoekmachine wordt linkbuilding namelijk gezien als belangrijk. En hoe vaker een website of zoekwoord terug komt in de linkbuilding hoe belangrijker de website is. 

Werkzaamheden bij SEO marketing

Als je besluit om SEO marketing in te gaan zetten, dan komen daar een aantal werkzaamheden bij kijken. Deze werkzaamheden zijn:

  • Het schrijven van relevante content
  • Overzichtelijke metadata gebruiken
  • De belangrijkste zoekwoorden optimaliseren
  • Het toevoegen van interne links. 

De combinatie van deze handelingen  zorgen er samen voor dat de SEO marketing waarde van je website omhoog zal gaan.