Wat doet Mollie voor jouw webshop?

Wat doet Mollie voor jouw webshop?

Mollie is een bedrijf dat het mogelijk maakt om transacties op jouw webwinkel te kunnen ontvangen. Dit noemen we ook wel een ‘Payment Service Provider’. Klanten kunnen hun aankoop voltooien en dit geld ontvang jij later op je rekening.

In Nederland is Mollie een van de grootste en bekendste spelers op de markt. Dit is natuurlijk niet zomaar! Mollie maakt het bijvoorbeeld mogelijk iDeal betalingen te kunnen ontvangen op je website.

Mollie is gebruiksvriendelijk en overcompleet. Wat doet Mollie voor jouw webshop?

Waarom Mollie voor mijn webwinkel?

Zoals hierboven genoemd maakt Mollie het onder andere mogelijk om betalingen met iDeal te kunnen voldoen. Dit is voor veruit de meeste mensen de meest bekende, en hierom meest vertrouwde manier om te betalen op het internet. Helemaal als het draait om een nieuwe webshop waar men nog niet eerder een aankoop heeft gedaan.

Je bent echt niet gelimiteerd tot iDeal. Mollie maakt allerlei betaalmogelijkheden een optie binnen jouw webshop, denk ook aan creditcard en PayPal. Je kunt de betaalproducten inbouwen in je software of je maakt gebruik van de eenvoudige plugin. Mede dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de software is Mollie zo populair onder webshopeigenaars.

De voordelen van Mollie

Mollie maakt het mogelijk om voor iedereen een passende betaalmethode aan boord te hebben. Je kunt kiezen uit de volgende, overcomplete lijst betaalmethodes:

  • Visa, Mastercard en American Express
  • iDeal
  • PayPal
  • Bancontact
  • SEPA-overboeking en SEPA-incasso
  • KBC/CBC betaalknop
  • Cartes Bancaires
  • CartaSi
  • SOFORT Banking
  • Belfius Pay Button
  • Paysafecard
  • Bitcoin

Bij Mollie worden duidelijke tarieven gehanteerd en deze zijn vooraf duidelijk. Je betaalt bij Mollie geen maandelijkse kosten. Je betaalt een bedrag van 0,29 cent per iDeal transactie bijvoorbeeld. Bij PayPal, creditcards en buitenlandse banken komt er een aantal procent van het verkoopbedrag bij, plus transactiekosten. 

Heeft jouw webshop heel veel transacties of heb je een omzet die groter is dan 50.000 euro? Dan biedt Mollie je een aantrekkelijke volumekorting aan.

Je bent zelf de baas over de uitbetaling. Wil je elke dag, week of maand uitbetaald worden? Ook 2 x in de week of maand is een optie.

iDeal implementeren via Mollie?

iDeal integreren als betaalmethode via Mollie brengt veel leuke voordelen met zich mee.

Bij Mollie worden lagere kosten gehanteerd dan bijvoorbeeld bij een integratie via de bank. Je hebt een handig en overzichtelijk transactieoverzicht, omdat alle populaire betaalmethodes via een en dezelfde integratie gaan.

Je geniet met Mollie van lokale ondersteuning. In elk land word je in je eigen taal te woord gestaan. Ja, te woord gestaan, je krijgt iemand aan de lijn om je te helpen!

Je kunt gebruikmaken van verschillende handige features die je conversie verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een slimme check-out.
Je regelt alles in je persoonlijke dashboard. Hier kun je eventuele terugbetalingen voltooien of bijvoorbeeld je transactiedata exporteren.

iDeal via Mollie is snel geregeld. Het koppelen van iDeal aan jouw webshop duurt ongeveer 10 minuten en je kunt dus eigenlijk direct beginnen met verdienen. iDeal schept door zijn enorme bekendheid, vertrouwen bij een potentiële klant.