Contentmarketing, wat is het en wat kan het voor jouw bedrijf betekenen?

Met contentmarketing kan je er als ondernemer voor zorgen dat je potentiële klanten sneller en beter bereikt kunnen worden. Je kan er klanten mee aan je binden en ze behouden. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat steeds meer ondernemers gebruik maken van content marketing.

Uit de praktijk is gebleken dat content marketing veel beter werkt dan andere soorten marketing. De reden hiervan is dat steeds meer consumenten op zoek zijn naar content die waardevol is. Hierdoor vinden ze de informatie die ze zoeken en dit zal zorgen dat ze sneller tot actie overgaan.

Heb je een eigen website dan is de kans groot dat je concurrent al lang bezig is om content marketing toe te passen. Wil je graag meer verkeer op je website en je doelgroep vergroten om meer klanten binnen te halen, maak dan gebruik van contentmarketing.

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is een techniek binnen de marketing die zich richt op de content van een website. Onder de content worden zowel de teksten als afbeeldingen en video’s samengevat. De basis voor contentmarketing zijn blogs en andere geschreven content.

Het grote voordeel van contentmarketing in vergelijken met andere soorten marketing is dat je met contentmarketing ieder soort content kunt gebruiken. Het gaat dus niet alleen om de teksten op de website maar ook over video’s, afbeeldingen en evenementen.

Content

Als we het over content hebben op een website dan hebben we het eigenlijk over het geven van informatie. Wil je de juiste content op je website, zorg er dan voor dat je deze afstemt op je doelgroep. Goede content dient de juiste zoekwoorden te bevatten.

Om erachter te komen welke zoekwoorden je doelgroep gebruikt om je website te vinden kan je een zoekwoordenonderzoek doen. Worden de juiste zoekwoorden verwerkt in de content op de website, dan al deze een hogere ranking bereiken in Google.

Onder content vallen een aantal verschillende soorten. Op de eerste plaats staan blogs en website teksten. Maar ook video’s, animaties, E-books, templates en podcast kunnen onder content gerekend worden.

De kans is groot dat je de fout gaat maken om bijna al deze vormen van content in je website te verwerken. Toch is dit geen goed idee. In plaats van de aandacht van je doelgroep te trekken, bereik je juist het omgekeerde effect.

SEO en contentmarketing

Wanneer het over marketing en met name contentmarketing gaat, is het bijna altijd het geval dat daar ook SEO bij komt kijken. SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization, wat in het Nederlands vertaald zoekmachine optimalisatie betekent.

Door de juiste content op je website te gebruiken zal Google je website sneller weten te vinden. Dit zorgt er weer voor dat je website een hogere positie in Google bereikt. En dat is precies de reden dat de door jou beoogde doelgroep je beter zal kunnen vinden.

Een ding is zeker wanneer het om contentmarketing gaat en dat is dat het de meest effectieve vorm van marketing is. Hierbij is de juiste content het middel, niet het doel.