Creditcard Visa

Belgische online betaalproviders

In België zijn er net als in Nederland verschillende soorten middelen om mee te betalen. Zeker met het online shoppen is dat erg handig als het lekker uitgebreid is. We zullen je in dit artikel uitleg geven over de verschillende soorten en mogelijkheden.

Welke betaalmethodes zijn er voor België?

In België kennen we een aantal verschillende betaalproviders. Dit zijn de meest gebruikte:

Bancontact

De meest gebruikte betaalmethode in België is Bancontact. Klanten kunnen hiermee vertrouwd online geld betalen. Deze betalingen staan vast en kunnen niet teruggedraaid worden door de klant. De ontvanger krijgt direct een bevestiging en zo kunnen bestellingen gelijk verwerkt worden. Ook is er de mogelijkheid om via een QR-code te betalen zeker wanneer je deze gelijk gebruikt met de Bancontact App werkt het allemaal erg makkelijk.

PayPal

PayPal is een veel gebruikte online betaalmethode waarbij de klanten hun creditkaart of bankrekening makkelijk kunnen koppelen om zo hun online betalingen te doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een gebruikersnaam en een wachtwoord en je kunt overal snel een betaling laten plaatsvinden.

Creditcard Maestro / Visa

Betaling met creditcard Maestro is een betaalmethode die in meer dan 100 landen al wordt gebruikt. Het is dus een erg populair betaalmiddel. Zo wordt de betaling direct afgeschreven van de rekening waardoor deze 100% gegarandeerd is.

Bankoverschrijving

Natuurlijk is er ook gewoon de mogelijkheid om het geld van jouw rekening over te maken naar de tegenrekening. Dit werkt een stuk minder snel en is ook wel iets bewerkelijker maar er zijn nog steeds genoeg mensen die het op deze manier doen.

De top 4 Belgische onlinebetaalproviders

We hebben hierboven ook al een aantal betaalmethodes genoemd maar er zijn nog meer mogelijkheden om te betalen voor je online aankoop. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bancontact – Dit is de een populaire en ook een van de oudste online betaalmethode. Dit wordt door vrijwel alle Belgische banken ondersteund.
  • KBC, ING Homepay en Belfius – Deze drie grote banken zijn in het bezit van hun eigen betaalmethode en hebben dan ook een eigen internetapplicatie.
  • Visa – Dit is een wereldwijde betaalmethode en wordt door meer dan 200 landen gebruikt. Je bent hiermee goed verzekerd door de kopers bescherming waardoor veel klanten later hun betaling kunnen voldoen.
  • Achteraf betalen – Dit is iets wat even op zich heeft moeten laten wachten door de strengere wetgeving maar nu deze er is gekomen is het ook een erg populaire manier van betalen geworden. Aanbieders zijn: Klarna, Billink en Afterpay.

Waarom is online shoppen zo populair?

Wat maakt het toch zo populair om te shoppen online? Je bespaart er natuurlijk tijd mee. Dit is wel de grootste reden dat mensen tegenwoordig massaal online shoppen. Het is makkelijk en snel. Je hoeft de deur niet meer uit en je pakketje wordt aan huis bezorgd. Het enige wat je nog maar moet doen nadat je er een bestelling uit hebt gedaan is wachten tot het product je brievenbus in gaat of dat het pakket tot aan de deur wordt bezorgd. Mensen moeten de deur niet meer uit en dat maakt het erg makkelijk.

Lage prijzen

Doordat je op internet een ontzettend groot aanbod hebt kun je makkelijk prijzen gaan vergelijken. Dit kan uiteindelijk best eens een groot verschil opleveren en vaak is het goedkoper dan in de lokale winkels.

24 uur per dag shoppen

De fysieke winkels hanteren opening- en sluitingstijden wat online shoppen niet kent. Die zijn altijd beschikbaar voor jouw bestelling dus je kunt online shoppen wanneer je maar wilt. Er zijn zelfs webwinkels die ervoor zorgen dat je jouw bestelling de volgende dag al in huis hebt.