E-mail

Telenet webmail: zo log je in

Tegenwoordig kun je bijna niet meer zonder internet. Alle bedrijven en banken maken gebruik van een app en zelfs het kopen van een bioscoopkaartje gaat via het scannen van een app. Ondanks al deze technologische vooruitgang blijft de mail erg populair. De populariteit van mail is niet afgenomen sinds de opkomst van WhatsApp of direct messages op Instagram bijvoorbeeld. Dat is ook wel ergens te verklaren, omdat je met een mail altijd het overzicht bewaart en de ontvanger goed kan nadenken over wat hij of zij wil terugmailen, waardoor je een weloverwogen antwoord krijgt. Maar welke soorten mailadressen zijn er nu eigenlijk?

Waarom zou ik gebruik gaan maken van de webmail van Telenet?

In dit artikel hebben we het over de mail die Telenet aanbiedt. Telenet is een telecommunicatiebedrijf uit België dat zich voornamelijk richt op het aanbieden van internet in België. De Nederlandse lezers hebben dus wellicht weinig aan dit artikel, al kan het zo zijn dat je wel gebruikmaakt van de webmail die Telenet aanbiedt. Het hoofdkantoor van Telenet is gevestigd in Mechelen en is eigenlijk de Vlaamse tegenhanger van het Waalse VOO. Wist je dat Tele net naast KV Mechelen, maar ook de basketbalclub Antwerp Giants sponsort en dat het bedrijf voor meer dan de helft eigendom is van het Amerikaanse Liberty Global? In 2004 kocht dit telcombedrijf de Nederlandse kabelmaatschappij Ziggo voor €10 miljard.

Hoogstwaarschijnlijk heb je nu genoeg informatie ontvangen over deze aanbieder en wil je graag weten hoe je kunt inloggen bij de webmail. Dat vertellen we je graag in dit artikel. Het mooie aan deze gratis e-mail optie het volgende:

De webmail is niet apart van de andere diensten die worden aangeboden. Er is één account dat je moet aanmaken en als je dit eenmaal hebt aangemaakt, dan kun je vanuit de portal op de website van Telenet gebruikmaken van alle diensten die dit telecombedrijf levert. Maar hoe moet dit dan – het aanmaken van een account op de website van Telenet en zo ook gebruikmaken van de uitstekende webmail?

Hoe kun je eigenlijk het beste inloggen met Telenet webmail?

Het voordeel van de webmail van Telenet is dat je een eigen mailomgeving kunt instellen en dus volledig naar eigen smaak kunt inrichten. Wat zijn de opties? Maak allereerst een account aan bij deze internetaanbieder. Dit kan simpel en gemakkelijk via de website van het Belgische telecommunicatiebedrijf. Als dit is gelukt, dan kun je de mailomgeving gaan instellen, zodat je mails kunt gaan versturen en natuurlijk ook mails kunt gaan ontvangen. Je kunt ervoor kiezen om de webmail op je computer te installeren, maar dit kan ook op je tablet of op je smartphone. Het is dus ingericht naar hoe jij het wilt en het goed voor je werkt.

Als je wilt dat je mails snel worden verzonden zonder al te veel problemen, dan kun je voor het verzenden van mails kiezen voor een beveiligde verbinding. Deze beveiligde verbinding wordt ook wel een Authenticated SMTP-server genoemd en deze server kun je dus instellen nadat je een account hebt aangemaakt op de website van Telent en in de mailomgeving bent beland. Voor het ontvangen van mails kun je bij de webmail gemakkelijk een IMAP instellen. Het kan zijn dat bijvoorbeeld je smartphone of je tablet de IMAP protocol niet ondersteunt, dan is er ook een optie om een POP3-verbinding in te stellen.