Een maillijst samen stellen, werkt dat nog?

Een maillijst is makkelijk als je ervoor wilt zorgen dat je iedereen in 1 keer kunt mailen, je hoeft dan niet ieder apart te mailen en dat kan jou heel erg veel tijd schelen. Als jij het e mailadres hebt dan kun je die van al jouw contacten samenvoegen en op die manier makkelijk een mail sturen naar alle contacten uit die maillijst. Je kunt dat voor verschillende redenen doen zoals bijvoorbeeld voor school maar ook voor je werk, je kunt dan een nieuwsbrief versturen of een reclame mail. Je hoeft dan niet iedereen apart een mail te sturen, jij hoeft alleen maar te selecteren wie jij mee wilt nemen in de mail en dan is het in een klik naar iedereen verstuurd.

Wat is een maillijst?

Een maillijst is een lijst waarin jij al jouw contacten hebt staan waarnaar jij een mail kunt sturen, je kunt die allemaal apart selecteren zodat je zelf kunt bepalen naar wie jij die mail stuurt. Op die manier kun jij makkelijk een mail sturen naar bepaalde contacten die hem moeten ontvangen, en als het niet ontvangen hoeft te worden dan selecteer je die contacten niet. Je kunt het je bijna niet indenken dat het zo simpel kan maar het is toch echt waar, je hoeft enkel maar iemand wel of niet te selecteren en die persoon wordt meegenomen in jouw maillijst. Je kunt voor verschillende dingen een maillijst nodig hebben, welke je ook gebruikt het is een stuk makkelijker dan wanneer jij iedereen apart een e-mail moet sturen.

Hoe maak je een maillijst?

Als jij het e mailadres van jouw contacten hebt dan ben je al een heel eind, je kunt die allemaal opslaan en dan kun je zelf bepalen of die persoon wel of geen mail van jou krijgt. Het kan zijn dat je een nieuwsbrief wilt versturen en dan kun je die versturen naar de personen die hem ook echt moeten ontvangen. Zo maak jij je maillijst en kun je ervoor zorgen dat je niet iedereen apart een mail hoeft te sturen, het makkelijk is dan dat jij met 1 klik op de knop een mail kunt versturen zonder verder gedoe. Een e mailadres is een stuk veiliger om te geven dan bijvoorbeeld een telefoonnummer, mensen zullen dan ook makkelijker een e mailadres geven voor een nieuwsbrief zodat jij op de maillijst kan.

Waarvoor gebruik je een maillijst meestal?

Een maillijst gebruik je meestal om een algemene mail te sturen zoals een informatie mail of een nieuwsbrief, dat kan dan zijn voor werk maar ook voor bijvoorbeeld school. Als jij voor school een maillijst samen moet stellen dan zorg jij ervoor dat alle e-mailadressen van de ouders hebt en die opslaat, je kunt dan in 1 klik alle ouders selecteren die de mail moeten ontvangen. Eigenlijk is het een beetje te vergelijken met hoe je vroeger een bellijst had, daar stonden ook alle nummers op van de ouders van school, met een maillijst is dat net zo makkelijk om alle ouders in 1 keer in te kunnen lichten.