De nieuwste iPhone 14, een echte musthave

Wanneer je enorm van gadgets houdt en ook nog eens van de iPhone dan hebben we hier een onderwerp dat je gaat kunnen waarderen want we gaan het hebben over de iPhone 14!

Wat maakt de iPhone 14 beter dan zijn voorganger?

Uiteraard is ook deze Apple iPhone weer iets sneller dan zijn voorganger en ook de camera is erop vooruit gegaan met een groothoeklens met een 12-megapixel camera én een ultra-groothoeklens die verbeterd is in slechtere lichtomstandigheden. De frontcamera is ook weer een stapje beter waardoor je nog betere selfies kunt maken.

Wat echt een briljante vernieuwing én super veilig is aan de iPhone 14 is de Emergency service via satellite functie waarmee je noodnummers kunt bellen wanneer je geen bereik hebt met je normale netwerk. Jammer genoeg is die functie hier voorlopig nog niet functioneel en zullen we naar de VS of Canada moeten verhuizen om er gebruik van te kunnen maken mocht dat nodig zijn. Gelukkig is het dekkingsgebied van de mobiele netwerken hier stukken beter dan daar.

Het uiterlijk van de iPhone 14

Omdat het oog ook wat wil is het natuurlijk ook niet onbelangrijk om iets te vertellen over het uiterlijk van de nieuwste telefoon. 

De behuizing is nog steeds glanzend glas en verkrijgbaar in vijf kleuren te weten, blauw, rood, sterrenlicht, middernacht en nieuw dit jaar is paars. In principe voor ieder wat wils al zit echt zwart al jaren niet meer in het assortiment en dat is iets wat wij persoonlijk jammer vinden.

Voor de rest is er nog niet veel bekend over hoe de positie van de camera’s zal zijn en of de camera built dezelfde afmetingen heeft of niet dus daar gaan we niet over speculeren. Zal dus afwachten worden of je hoesje van de iPhone 13 om je 14 heen gaat passen.

Wat kost zoiets?

Een iPhone is over het algemeen natuurlijk niet de goedkoopste aankoop maar als je hem graag wilt hebben dan heb je het geld er ongetwijfeld voor over. De adviesprijzen voor de iPhone 14 en het bijbehorende geheugen zijn nog niet helemaal bekend.

Wel is het zo dat je bij  het afsluiten van een abonnement bij een provider wellicht minder zal gaan betalen voor de iPhone 14 maar dat is uiteraard nog even afwachten.

Upgraden of je ‘oude’ iPhone houden?

Of je gaat upgraden of je ouder model nog een tijdje wilt houden is natuurlijk afhankelijk van veel factoren. De nieuwe iPhone 14 is zeker de moeite waard en een tandje beter dan zijn voorganger al zit de verbetering vooral in de camera dus het is dan maar het hoe belangrijk dat voor je is. 

De prijs is voor een Apple telefoon niet al te heftig en er zal vast nog wat vanaf gaan als je je abonnement kunt verlengen.

Wij vinden het echt de moeite waard en kunnen niet wachten. Het enige wat we nu nog moeten doen is een kleur kiezen en dat is met de opties die er nu allemaal zijn geen makkelijke klus.