Dit zijn de 10 grootste webshops in België volgens de Twinkle100

door -

twinkle100-large

Twinkle België presenteert voor de eerste keer de top honderd webshops in ons land in de Twinkle100. We lichten hier al een tipje van de sluier.

Tien jaar na de eerste Twinkle100 in Nederland, komt nu ook België aan de beurt. De redactie van Twinkle België legde de grootste online retailers in ons land onder de loep en stelde op basis van hun omzetcijfers een top honderd op. De complete lijst ontdek je in de allereerste Belgische Twinkle100, maar hieronder geven we al een voorproefje.

Amazon klopt Coolblue en bol.com

Allereerst wordt duidelijk hoe Amazon ook in België de scepter zwaait. De Amerikaanse e-commercegigant draaide naar schatting 288 miljoen euro aan online omzet in ons land, waarvan het grootste deel afkomstig is van Waalse consumenten die al jaren via Amazon.fr kunnen shoppen. Met de intrede van Amazon Prime en de Nederlandse vertaling van het Duitse platform, is het echter waarschijnlijk dat ook het aantal Vlaamse klanten het komende jaar zal stijgen.

Zilver is voor Coolblue, die vorig jaar in België een online omzet genereerde van 242 miljoen euro. Daarmee is België goed voor 28 procent van de totale omzet. De top drie wordt vervolledigd door bol.com die volgens de schatting van de redactie zo’n 220 miljoen euro aan omzet uit het online platform in België haalde.

Samengeteld is de top drie goed voor een omzet van ongeveer 750 miljoen euro.

Top 10

De top tien wordt aangevuld door zowel nationale als internationale spelers als Zalando, MediaMarkt, Vente-Exclusive.com, Colruyt Group, Unigro, Vanden Borre en H&M. Frappant: de eerste Belgische speler in de lijst verschijnt op de zesde plaats. Die eer is weggelegd voor het flash-saleplatform Vente-Exclusive.com.

Uit de Twinkle100 wordt verder duidelijk dat de Belgische consument zijn geld vooral spendeert bij buitenlandse webshops. In de top tien zijn vier Belgische spelers te bespeuren. In de gehele top honderd zijn dat er 28. Zo is het merendeel van de grootste online retailers in ons land gevestigd in het buitenland: vooral in Nederland, maar ook in Frankrijk, Duitsland en het VK.

 

Benieuwd hoe de volledige top honderd eruitziet? Bestel de Belgische Twinkle100 online! Pre-order nu en je krijgt tot 7 december 5 euro korting.

Meer info: www.twinkle.be/twinkle100

 

 

 

Server hosting door Combell Combell