Eerste Belgische selfscankassa van Albert Heijn komt in Gent

door -

albert heijn

Voor het eerst zullen klanten in een Belgische Albert Heijn-filiaal zelf hun producten kunnen scannen aan de kassa. De Nederlandse supermarktketen introduceert Belgische zelfscankassa’s in een winkel in Gent.

De Albert Heijn aan de Korenmarkt in Gent was altijd al een drukbezochte vestiging. Om de wachttijden te verminderen, werd het filiaal gekozen om als eerste te worden uitgerust met de nieuwe kassa’s. Via tien nieuwe ‘Scan & Go’-kassa’s kunnen klanten binnenkort zelf hun boodschappen scannen en afrekenen. Dat moet de lange rijen inperken.

De Gentse Albert Heijn zal gedurende de werken gesloten zijn. Na een week, op 17 november, worden de deuren opnieuw geopend en kunnen klanten de nieuwe kassa’s een eerste keer uitproberen.

De Scan & Go-kassa’s worden tot nu toe vooral gebruikt in de To Go-winkels: kleinere filialen die zijn ontworpen voor korte, snelle winkeltripjes. Binnenkort wordt de kassaformule echter uitgerold naar alle filialen waar klanten al zelf hun boodschappen kunnen scannen via andere methoden, zoals bijvoorbeeld een handscanner of via de mobiele telefoon. De combinatie van die methoden is nu al te vinden in enkele Nederlandse filialen.

De selfservice-kassa’s zijn geen unicum in België: bij Ahold-zusje Delhaize en Franse keten Carrefour worden al langer zelfscankassa’s en handscanners aangeboden.

Server hosting door Combell Combell