Toename aan pakjes doet bpost groeien

door -

bpost-fiets2

Bpost haal profijt uit de e-commercesector: dankzij het toenemende pakjesverkeer kan de postdienst een mooi kwartaal afsluiten.

In het derde kwartaal van 2017 draaide het postbedrijf 647,6 miljoen euro aan omzet: een stijging van ruim 20 procent. Die groei is onder andere te danken aan het stijgende aantal pakketverzendingen.

Zowel de nationale als internationale pakketverzendingen blijven toenemen. In België werd tot nu toe al 32 procent meer pakjes verstuurd dan vorig jaar, iets dat te maken heeft met de ‘boomende e-commerce’, aldus bpost. Ook de handel tussen consumenten zelf, zoals op zoekertjessites als 2ehands.be of Facebook Marketplace, zit daar voor iets tussen.

De omzet die bpost haalde uit internationale pakjes steeg op zijn beurt met 9,1 miljoen euro. Daarbij zou vooral het volume aan pakjes uit Azië  zijn toegenomen.

Enkel het briefverkeer zit in een dalende lijn, zoals verwacht: het volume aan nationale brieven daalde met 5,3 procent.

CEO Koen Van Gerven laat weten dat de postdienst goed op weg is om de jaardoelstellingen te halen. Het nieuwe, deels geautomatiseerde sorteercentrum Nieuw Brussel X is inmiddels klaar om de eindejaarsdrukte op te vangen, laat hij weten.

Server hosting door Combell Combell