Bezorgdienst Uber breidt uit naar 6 Belgische steden

door -

uberEATS

De maaltijdbezorgdienst van Uber breidt uit en zal tegen het einde van het jaar ook buiten Brussel en Antwerpen te vinden zijn.

UberEATS is één jaar actief in ons land, en dat viert het crowdshippingplatform met de uitbreiding naar zes extra steden. De dienst werd twaalf maanden geleden gelanceerd in Brussel, en deed daarna z’n intrede in Antwerpen. Binnenkort volgen ook Gent en Luik. Welke vier steden daarna op het programma staan, werd nog niet bekendgemaakt.

‘We zijn trots op de sleutelrol die hebben kunnen spelen in de ontwikkeling van een belangrijke economische activiteit voor honderden restaurants en koeriers in Brussel en Antwerpen,’ zegt Stéphane Ficaja, algemeen directeur van Expansion UberEATS in België.’Sinds de opening van UberEATS in Brussel een jaar geleden is de dienst erg snel gegroeid.’

700 restaurants

De ‘on-demand’ bezorgdienst doet een beroep op freelance-chauffeurs die maaltijden oppikken en naar het juiste adres brengen. Zo kunnen restaurants die niet over een eigen koeriersdienst beschikken, hun maaltijden toch laten leveren. Tot nu toe kon Uber in België een netwerk van ruim zevenhonderd restaurants opbouwen, en een gemeenschap van meer dan duizend chauffeurs.

Populairste maaltijd

In het persbericht waarin Uber de expansie aankondigt, geeft het bedrijf nog enkele trivia vrij over één jaar UberEATS in België. De meest populaire gerechten bleken hamburgers, gevolgd door sushi en pizza – iets dat ook duidelijk wordt uit het rijtje van populairste restaurants: McDonald’s, O’Tacos, Green Mango en Sushi Box. Verder zou de gemiddelde wachttijd per levering 28 minuten bedragen, en gebeurde de snelste levering in amper 7 minuten en 11 seconden. De meest loyale klant, zo laat Uber weten, bestelde tot slot maar liefst 178 keer van hetzelfde restaurant: Les Filles, een biorestaurant in het Brusselse.

Server hosting door Combell Combell