Vanaf nu ook Bancontact-verwerking door CCV

door -

bancontact

CCV krijgt een licentie om zelf Bancontact-betalingen te verwerken. Zo treedt het bedrijf in rechtstreekse concurrentie met marktleider Worldline.

CCV verkondigt dat het vanaf vandaag zelf instaat voor de verwerking van Bancontact-transacties. Voorheen konden CCV-klanten Bancontact-transacties aanvaarden, maar werden die betalingen voor de verwerking doorgestuurd naar Wordline. Door de juiste licentie te behalen, is CCV niet langer afhankelijk van de marktleider, en is het bedrijf toegelaten om de verwerking op zich te nemen.

CCV maakt van de gelegenheid gebruik om meteen de abonnementskosten voor Bancontact te schrappen voor alle klanten. ‘Voorlopig is dit een investering voor ons. Wij zijn van plan om winst te genereren op andere diensten,’ laat Dimitri Beck, CEO van CCV België, weten aan Gondola.

Open markt

Tot 2013 werden alle Bancontact-transacties in België verwerkt door Worldline. Vanaf dan zorgde een aanpassing in de Europese wetgeving ervoor dat kaartschema’s en verwerkers niet langer een exclusief partnership aan konden gaan, waardoor de deur openging voor andere verwerkers. Onder andere Six Payment Services, EMS, Adyen en MultiSafePay zijn inmiddels ook toegestaan om Bancontact-transacties te verwerken. CCV vervolledigt het rijtje.

‘Het is belangrijk dat handelaren de keuze hebben tussen verschillende aanbieders,’ zegt Beck in een statement. ‘Een economie is pas gezond als er een goede dosis concurrentie is. Dat houdt iedereen scherp en kan alleen maar de kwaliteit en de service van het elektronisch betalen ten goede komen.’

Server hosting door Combell Combell