Amazon werkt aan deurbel die postbode toegang geeft tot je huis

door -

amazon-shop-seo

Leveren op je tafel of in je koffer: Amazon is volop aan het experimenteren met nieuwe diensten waardoor je helemaal niets moet doen om je pakje te ontvangen.

Webwinkelgigant Amazon ziet nog altijd mogelijkheden tot verbetering in zijn leveringsdienst. Op de snelheid van zijn leveringen kan nog maar weinig vooruitgang geboekt worden, dus richt het zich op een ander probleem: de ontvangst van een pakket. Volgens bronnen binnen het bedrijf werkt Amazon aan verschillende oplossingen waarmee een pakje veilig kan bezorgd worden zonder dat de ontvanger fysiek aanwezig moet zijn. De Amerikaanse zender CNBC pakte uit met het nieuws.

Deurbellen en nummerplaten

Amazon sleutelt onder andere aan een slimme deurbel die het voor een pakjesbezorger mogelijk maakt om tijdelijk een huis te betreden en bestellingen op de tafel achter te laten. Volgens de insiders die CNBC sprak zou het bedrijf ook al meerdere meetings gehad hebben met Phrame, een bedrijf dat slimme nummerplaten produceert. Phrame’s nummerplaten bevatten een compartiment waar autosleutels in opgeborgen kunnen worden. Via een speciaal draadloos signaal wordt het compartiment ontsloten. Amazon ziet er een mogelijkheid in om bestellingen tot naar je koffer te brengen. Het bedrijf experimenteerde enkele jaren geleden al met het leveren tot in de wagen met een project in Duitsland. Toen werkte het samen met DHL en Audi. Phrame noch Amazon wenste te reageren op het nieuws.

Het probleem van pakjes die niet persoonlijk in ontvangst genomen kunnen worden is een issue voor alle webshops en winkels. Supermarktketen Walmart test bijvoorbeeld een slim slot om thuisleveringen mogelijk te maken. Dichter bij huis werkt het Belgische bedrijf Parcify aan een oplossing om pakjes in huis te leveren. Daarnaast spelen ook pakjesautomaten in op de nood om een bestelling op een veilige manier te kunnen achterlaten. Een onbewaakt pakje bij een huis inviteert immers dieven om er mee aan de haal te gaan. In de VS leeft het probleem en hebben deze criminelen al een specifieke naam gekregen: ‘porch pirates’.

Server hosting door Combell Combell