Takeaway.com zet sterke groei neer

door -

takeaway.com app

Bestellingsplatform Takeway.com haalde 40 procent meer bestellingen binnen tegenover vorig jaar. Vooral in Nederland en Duitsland gaat het bedrijf erop vooruit.

Takeaway.com zit in de lift. Het Nederlandse bedrijf, dat in België tot voor kort actief was onder de naam pizza.be, wist een groei van meer dan 40 procent te bekomen in zijn derde kwartaal van 2017 in vergelijking met het jaar daarvoor. Takeaway.com is een online portaal voor restaurants die maaltijdleveringen aanbieden.

Versnelde groei

Vooral in Nederland en Duitsland was de groei afgetekend hoog, met respectievelijk een stijging van 32 en 42 procent. In totaal verwerkte het bedrijf in zijn derde kwartaal 17 miljoen bestellingen. “We hebben ons marktaandeel significant verhoogt in onze belangrijkste markten en we verwachten dat het effect van ons versterkt netwerk de kloof met de competitie nog zal vergroten,” zegt CEO Jitse Groen.

Het bedrijf is ondertussen actief in 10 landen. Over de omzet of winst geeft het bedrijf geen cijfers vrij, maar Groen laat optekenen dat de versnelde groei “ons in staat stelt om het verlies van het bedrijf in zijn geheel te verminderen met het oog op de toekomst.”

In België blijft Takeaway.com marktleider dankzij een stabiel en hoog aantal bestellingen. De positieve cijfers zetten het bedrijf tot twee belangrijke beslissingen aan. Het zal zijn investeringen in marketing vergroten, vooral in markten buiten Nederland. Daarnaast zal het ook de commissie verhogen die restaurants moeten betalen voor de verwerking van bestellingen. Volgens het bedrijf gaat het om een ‘bescheiden’ verhoging, en blijft het goedkoper in vergelijking met concurrenten.

Server hosting door Combell Combell