Deze drone levert je pakketje rechtstreeks in je handen af

door -

delivair

Drones hebben het potentieel om pakketleveringen volledig locatie-onafhankelijk te maken. DelivAir toont hoe zo’n toekomst eruit kan zien.

Het Britse innovatielab Cambridge Consultants heeft een concept van een drone onthuld die pakketjes rechtstreeks in je handen aflevert. Volgens het bedrijf is het een ideale oplossing voor pakketjes die snel bij de juiste persoon moeten raken zoals medicijnen, herstelonderdelen of noodhulppakketten.

De DelivAir, zoals het concept toepasselijk werd gedoopt, werkt volledig automatisch. In een eerste fase communiceert hij met de smartphone van de ontvanger via gps. Eenmaal binnen visueel bereik van de bestemmeling, wordt op optische tracking en 3D-imaging overgeschakeld om de juiste ontvanger te lokaliseren.

Wanneer de drone de ontvanger heeft bereikt, richt die de ledflash van zijn smartphone naar boven zodat de drone hem of haar kan identificeren aan de hand van een gecodeerd lichtpatroon. De drone gaat recht boven de flitsende led hangen en laat het pakketje vanop een veilige hoogte naar beneden zakken, recht in de handen van de ontvanger.

“Ultra-precisie is de toekomst van droneleveringen en de mogelijkheden zijn eindeloos,” zegt Nathan Wrench van Cambridge Consultants, “De mobiele telefoon heeft de manier waarop we telefoneren veranderd van een locatie naar een individu; we geloven dat deze technologie het potentieel heeft om e-commerce op een gelijkaardige manier te transformeren.”

The future of drone delivery – a DelivAir story from Cambridge Consultants on Vimeo.

Server hosting door Combell Combell