Bpost gaat pakjesautomaten onder nieuwe naam uitbaten

door -

bpost-pakjes

Bpost en de Nederlandse firma De Buren richten een dochterbedrijf op: Cubee. Ze willen samen een netwerk van pakjesautomaten uitbouwen in België, waarbij de bestaande machines een naamsverandering krijgen.

Alle 150 pakjesautomaten van bpost zijn inmiddels omgebouwd tot Cubee-automaten. Tegen eind 2018 wil het nieuwe bedrijf zijn netwerk uitbreiden tot ruim 450 pakjesautomaten in België. Dat stemt overeen met de ambitie die De Buren kenbaar maakte toen Bpost een jaar geleden een substantieel belang in het Twentse bedrijf nam. Het automatennetwerk van Cubee is onafhankelijk en kan door elke logistieke dienst gebruikt worden. Bpost heeft ondertussen al akkoorden met DPD en GLS.

Unieke code

Klanten van webwinkels die Cubee als levermethode aanbieden, kunnen hun orders in de automaten laten leveren. Ze krijgen dan een unieke code toegestuurd, waarmee ze de levering uit de automaat kunnen halen. Ook kunnen consumenten zelf pakketten verzenden of retour sturen via Cubee.

“Door de stap te zetten naar een open netwerk, spelen we perfect in op de noden van retailers, e-tailers en online klanten”, zegt bpost-ceo Koen van Gerven. “De pakjeswereld evolueert in een razendsnel tempo en onze klanten hebben behoefte aan zeer flexibele oplossingen en een open netwerk dat hierop aangepast is.”

Server hosting door Combell Combell