Facebook test advertenties die printreclame nabootsen

door -

facebook-mobiel

Een nieuw advertentiesjabloon maakt het makkelijker om een catalogus in print te vertalen naar het digitale platform van Facebook.

Facebook voert een update uit aan het collectie advertentie-format die het mogelijk maakt voor gebruikers om advertenties in elkaar te steken die weg hebben van een afgedrukte catalogus. De collectie-indeling krijgt nieuwe ‘lifestyle sjablonen’ waarmee bedrijven een typische productgalerij naar een hogere niveau kunnen tillen. De sjablonen imiteren stijlelementen van printadvertenties en combineren deze met de mogelijkheden van een digitaal platform.

Digitale catalogus

Het sociale netwerk test de sjablonen momenteel uit met een tiental partners, waaronder kledingmerk J.Crew en het Amerikaanse meubelbedrijf West Elm. Het wil de update voor de collectie-indeling in oktober voor iedereen beschikbaar stellen. De Collectie advertenties zijn een advertentieproduct dat Facebook in maart van dit jaar lanceerde.

Wanneer iemand op een nieuwe collectie-advertentie klikt, krijg je afbeeldingen over de volledige breedte van je scherm te zien. Onder de foto’s is er ruimte voor een carrousel met informatie over individuele producten in het beeld, en met links naar de verkoopspagina. De producten in beeld kunnen ook tags dragen. Als een gebruiker op een van die tags klikt, krijgt hij of zij meteen de juiste informatie in de carrousel te zien.

facebook collectie advertenties

Storytelling

Het aangepaste advertentieformat geeft een meer glossy look die het gevoel van een printcatalogus moet simuleren. “Er zijn elementen van de catalogus die erg uniek zijn en het zeker waard zijn om te repliceren, zoals hun storytelling potentieel,” legt Facebook-manager Graham Mudd uit in een gesprek met Business Insider. De aanpassing van de collectie-advertenties moet dat potentieel injecteren in de klassieke digitale reclame. De vernieuwde advertenties zullen in eerste instantie enkel op Facebook lopen, niet op Instagram.

Server hosting door Combell Combell