Nederlandse supermarkt lanceert boodschappenlijstje dat je kan inspreken

door -

jumbo supermarkt

De Nederlandse supermarktketen Jumbo maakt als eerste het inspreken van boodschappenlijstjes mogelijk op zijn app. “Zo is boodschappen doen nog leuker en makkelijker,” aldus het bedrijf.

Dankzij spraaktechnologie hoeven klanten van de Nederlandse supermarkt Jumbo hun vingers niet meer te gebruiken om een boodschappenlijstje te schrijven. Ze kunnen op termijn de producten die ze nodig hebben gewoon dicteren in de Jumbo-app. Het bedrijf stelt dat het de eerste supermarkt is die inspreekbare boodschappenlijstjes mogelijk maakt.

Siri

Volgens Roy van Keulen, Directeur Online bij Jumbo, maakt de nieuwe functie boodschappen doen leuker en makkelijker. “Iedereen herkent het: tijdens het koken zie je dat de aardappels bijna op zijn. Of achter het stuur schiet je ineens te binnen dat het wc-papier op is. Snel opschrijven of een boodschappenlijstje aanmaken in de app gaat op zo’n moment niet, maar met de nieuwe spraakfunctie in de app kun je de benodigde producten inspreken voor je het weer bent vergeten.”

Van Keulen stelt dat het inspreken erg eenvoudig is. Het enige wat je moet doen is de app openen en beginnen met dicteren. Jumbo’s digitale boodschappenlijstje doet daarbij een beroep op bestaande spraaksoftware om je stem te interpreteren. Meerbepaald gaat het over Apples digitale assistent Siri. De data van Siri zal via een speciale techniek gefilterd worden in de Jumbo-app om de juiste informatie op te vissen.

Piloot

Jumbo wil eind deze maand van start gaan met een pilootproject rond de spraaktechnologie. Een duizendtal gebruikers zullen de functie in avant-prèmiere kunnen testen.”Zo krijgen we beter inzicht in het gebruik van de klant en kunnen we hierop inspelen. Mogelijk dat we nog features zullen toevoegen, want het boodschappenlijstje is nog maar het begin,” zegt Van Keulen. De update zal in eerste instantie enkel te gebruiken zijn op iOS, maar Jumbo stelt dat het ook aan een versie voor Android werkt.

Server hosting door Combell Combell