Moederbedrijf McGregor opnieuw failliet

door -

mode-fashion-retail-ecommerce

Ruim een jaar na overname is McGregor opnieuw failliet. Het reddingsplan van opvolger DFG heeft niet mogen baten.

Het Nederlandse moederbedrijf Doniger Fashion Group vroeg maandag uitstel van betaling. De groep, bestaande uit McGregor, Gaastra, en Adam Menswear, is alweer failliet verklaard, zo melden verschillende media

De winkels van de merken en de webshop blijven voorlopig open, om de stock te verkopen en de impact op het huidige personeel te beperken. DFG stelde zo’n 600 mensen in dienst en beheerde 75 winkels in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Een jaar geleden viel het doek al voor McGregor, dat op dat moment miljoenen euro’s schulden had. Een oplossing moest er komen vanuit de hoek van voormalig eigenaars en aandeelhouders Jeroen Schothorst, Ben Kolff, bank NIBC en Marcel Boekhoorn. Zij kochten het bedrijf in 2016 op. Met de huidige uitkomst lijkt het erop dat die oplossing op een fiasco is uitgedraaid.

Een deel van de McGregor- en Gaastra-winkels werd bovendien opgekocht door Fashion Matters, geleid door zakenman Andy Verbauwhede. Volgens De Standaard bleek maandag al dat het niet duidelijk is wat er met die filialen te gebeuren staat. ‘Dit is geen goed nieuws. We hopen dat we samen met de bewindvoerder tot een oplossing komen,’ liet de Belgische directie weten.

Server hosting door Combell Combell