Ook Walmart experimenteert met afrekenen zonder kassa’s

door -

Walmart

Als het aan Walmart ligt, worden kassa’s verleden tijd. Al wat je nodig hebt om je inkopen te doen, is de juiste app.

Walmart rolt een nieuwe technologie uit in zijn winkels om kassa’s overbodig te maken. Je installeert de Scan & Go-app van de winkelketen op je smartphone en scant zelf de items die je in je winkelkar legt. Eenmaal je klaar bent met je inkopen doen, druk je op de finish-knop om een kwitantiebewijs te genereren. Walmart test de technologie uit in een tiental winkels in de Verenigde Staten.

App

Om gebruik te maken van de dienst koppel je je credit card aan de Scan & Go-app. Eenmaal je de nodige inkopen in je winkelkar hebt liggen, druk je op finish en wordt je rekening automatisch betaald. De app toont een kwitantiebewijs dat je aan een winkelbediende moet tonen wanneer je de winkel verlaat. Op deze manier voorkomt Walmart dat zijn klanten langdurig moeten aanschuiven aan de kassa.

Indien je je credit card niet wilt koppelen aan de app, kan je gebruik maken van een speciale kassa. Je scant de barcode van je digitale bonnetje en betaalt vervolgens je rekening. Ook aan deze kassa’s voer je alle taken zelf uit en hoeft Walmart geen medewerkers te voorzien.

Ten slotte denkt de winkelketen eveneens aan zijn klanten die geen smartphone hebben. Walmart voorziet scanners waarmee je door de winkel kan gaan en je inkopen kan scannen. Hierna kan je net zoals met je smartphone bij een zelfbedieningskassa terecht.

Amazon

De technologie die Walmart uitrolt, is geen nieuw idee. Amazon kondigde in december al een soortgelijk concept aan. De online winkelgigant bevindt zich echter nog steeds in de planningsfase van de technologie, terwijl Walmart zijn app nu al actief inzet in meerdere winkels.


 

Server hosting door Combell Combell