Wie krijgt een plaats in de eerste Belgische Twinkle100?

door -

twinkle100-large

In welke webshops spendeert de consument in België anno 2017 zijn geld? Ontdek het in de allereerste Belgische editie van de Twinkle100.

Al tien jaar biedt Twinke100 hét overzicht van het Nederlandse e-commercelandschap: in een top 100 worden alle belangrijke online spelers op een rijtje gezet, met de nodige achtergrondinformatie en duiding. Een who’s-who der e-commerce, zeg maar.

Nu is de tijd rijp om ook de Belgische e-commercesector onder de loep te nemen: in het volgende jaarboek presenteert Twinkle België de allereerste Belgische Twinkle100.

Twinkle100 in België

Net zoals zijn Nederlandse tegenhanger zal de Twinkle100 van België een top honderd inhouden van de relevantste online e-commercebedrijven op de Belgische markt. Vandaar wordt er niet enkel gekeken naar webshops of marktplaatsen die van oorsprong Belgisch zijn: de Belgische Twinkle100 geeft de webshops weer die relevant zijn voor de consument, en dat is nu eenmaal niet altijd een lokale speler. Elke retailer krijgt de kans om een plaatsje te veroveren in de Twinkle100 door de online vragenlijst in te vullen. Een ‘long list’ van belangrijke online retailers, opgesteld door de Belgische redactie van Twinkle, wordt gecontacteerd via mail.

De volgorde van de Belgische Twinkle100 wordt bepaald op basis van omzet: een factor die losstaande van populariteit of bezoekersaantallen een indicatie geeft van het succes van de retailer, en de impact die hij heeft op de huidige e-commercemarkt. Naast een omzetcijfer, mag je je verwachten aan een hoop andere nuttige info, zoals:

  • Welke sociale media gebruiken de grootste retailers?
  • Hoe snel is hun website?
  • Op welke marktplaatsen zijn de retailers aanwezig?

En misschien wel de allerbelangrijkste vraag:

  • Wie is relevant voor de Belgische consument?  

De Belgische Twinkle100 wordt begin december gepubliceerd. Wil jij ook je kans wagen om jouw webshop te zien staan in de Belgische Twinkle100? Vul dan snel de online vragenlijst in! Deelnemen kan nog tot en met 25 oktober.

Server hosting door Combell Combell